Verwarde Chinese man (36) in vreemdelingenbewaring genomen 

Agenten van het politiebureau Santo Dorp hebben op zaterdag 10 juni de 36-jarige Chinese man Y.W. in vreemdelingenbewaring genomen.

De agenten kregen de melding, dat een verwarde Chinese man zich voor een woning op een adres in het politieressort bevond. Bij aankomst op de plek werd de man aangetroffen en gaven omstanders aan, dat de man langs de weg kroop en zich op een bepaald moment voor de poort van de woning ophield. De man, die zeer vermoeid bleek te zijn werd overgebracht naar het politiebureau, aangezien er niet goed met hem kon worden gecommuniceerd. Hij bleek verder geen legitimatiebewijs en of andere reisdocumenten te kunnen overleggen, waardoor de man na afstemming met het Openbaar Ministerie in vreemdelingenbewaring werd genomen.

Na een ingesteld onderzoek werd door de politie achterhaald, dat de man in het centrum van Paramaribo een appartement had gehuurd waar hij zich met zijn Chinese paspoort had gemeld. De politie constateerde verder, dat Y.W. enkele dagen eerder met medeneming van een reiskoffer en een laptop zijn appartement verliet en onbeheerd en open achterliet. 

Het vermoeden bestaat dat Y.W. deze spullen op een onbekende plek is kwijtgeraakt of mogelijk zelfs slachtoffer is geworden van een beroving. 

Via een Chinese vereniging en de Chinese ambassade is vernomen dat familieleden binnenkort naar Suriname zullen afreizen voor verdere afhandeling van deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!