Sombere Vaderdag voor vele vaders 

Het wordt een sombere Vaderdag voor vele vaders met wie Dagblad Suriname deze dagen sprak. Anders dan bij Moederdag is er doorgaans veel minder aandacht voor de vaders. Op social media wordt dit ook aangekaart.

Een burger schrijft; “Opmerkelijk. dat er geen Vaderdag hype en promotie is vanuit de handel. Na soso moeders e tel noh?” Een ander persoon stelt, dat de sfeer er niet in zit. “Alles is duur. De vaders zijn meestal ook minder verwend en eisen vaak weinig. Ik heb daarom niets gekocht. Ik weet ook niet wat ik ga doen zondag”, stelt een vrouw.

Vaderdag is een speciale dag waarop vaders en vaderfiguren worden geëerd en gevierd. Veel mensen geven hun vader op Vaderdag cadeautjes om hun waardering te tonen. Maar, met de hoge inflatie en de lage lonen schijnt het zo te zijn, dat veel mensen zich geen cadeautjes kunnen permitteren. Anders dan bij Moederdag zijn er ook veel minder aanbiedingen. Vaderdag is vaak een gelegenheid waarop gezinnen samen de tijd met hun vader doorbrengen. Ze kunnen samen thuis zijn, uit eten gaan ergens of een speciale activiteit plannen. Ook dit is volgens de geïnterviewden heel erg duur geworden.

“Ik denk dat ik thuis wat zal koken voor papa”, wordt gesteld. 

Ondanks de uitdagingen is Vaderdag een dag waarop mensen vaak hun gevoelens uiten en vaders bedanken voor hun liefde, steun en begeleiding. Het belangrijkste doel van Vaderdag is om vaders te eren en te waarderen voor hun rol en bijdrage in het gezin. Hoewel de viering van Vaderdag kan verschillen, draait het altijd om het tonen van liefde en respect voor vaders.

error: Kopiëren mag niet!