Ondernemer van wie geld werd geroofd niet tevreden over afhandeling zaak door politie

Eerder dit jaar, op1 februari, werd een lid van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) tijdens het transport van een groot geldbedrag in de Raghoebierstraat in Paramaribo-Noord overvallen en beroofd, door vier mannen in een auto die hem hadden klemgereden, van naar verluidt US$ 100.000, 95.000 euro en SRD 2 miljoen. 

Een ontevreden ondernemer gaf destijds aan. dat het waardetransport niet beschikbaar was, waardoor de DNV’er de taak op zich nam om het geld te vervoeren. Ondernemers van wie het geroofde geld was, zijn nog steeds ontevreden over de afhandeling door de politie van deze zaak.

Nog niets bekend over fors geldbedrag

Een ondernemer die betrokken is bij de zaak heeft aangegeven, dat hij blij is met de methode van aanpak van de overvallers. Dezelfde dag heeft hij aangegeven wie hij ervan verdacht de tipgever te zijn geweest van de aanwezigheid van een groot geldbedrag in de auto, en alle verdachten zijn opgepakt, maar hij is niet helemaal tevreden.

Het ging in deze beroving dus om een aanzienlijk geldbedrag dat van verschillende ondernemers is. Het geld zou volgens de ondernemer al gevonden zijn. Hij weet niet hoe het kan dat het bedrag, dat terug is gevonden, nog onduidelijk en onverklaarbaar is. Het wantrouwen begint hier wel naar boven te komen volgens hem. “Als je de rovers en alle andere spullen hebt, waar is dat geld dan en hoeveel is het precies?”, dat zijn vragen die voor hem nog steeds niet beantwoord zijn.

Geen vertrouwen in afgelegde verklaring door DNV’er bij rechter

De DNV’er in kwestie is voorgeleid voor de rechter om zijn verklaring af te leggen.  De ondernemer geeft aan de redactie van Dagblad Suriname te kennen, dat hij niet gelooft in de verklaring die de DNV’er bij de rechter heeft afgelegd, maar dat hij het oordeel overlaat aan de rechter. 

Hij heeft in ieder geval wel een advocaat, die deze kwestie aan het bepleiten is. Voor hem is dit alles een op niet waarheid berustend verhaal. Voor de ondernemer is dit een hele moeilijke zaak en het wordt nog moeilijker, omdat het vertrouwen in rechtvaardigheid volgens hem zoek is, terwijl dat zeker door tussenkomst van de politie veel beter had  moeten zijn.

error: Kopiëren mag niet!