“Het liefst heb je als land dat je nooit naar het IMF hoeft te gaan”

“Het liefst heb je als land dat je nooit naar het Internationaal Monetair Fonds, IMF, hoeft te gaan. Wij waren in die positie dat het wel moest”, aldus minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname.

Volgens de bewindsman is er toen aan het IMF aangegeven dat Suriname zich ervan bewust was, dat het verkeerd was gegaan in het land. “Wij hebben aangegeven, dat we met of zonder ondersteuning van de monetaire instelling orde op zaken moeten gaan stellen. Wij hebben ze ook laten weten dat zonder hun support het een stuk moeilijker gaat. Er is toen naar ons geluisterd.” 

De Financiën-minister zegt, dat het IMF ook gezien heeft dat tijdens de stagnatie Suriname door is gegaan met het uitvoeren van de diverse maatregelen om de macro-economie weer gezond te krijgen. 

De minister zegt verder enorm blij te zijn, dat het programma behouden is gebleven. “Wij hebben offers gebracht; ondanks het mislopen van USD 220 miljoen door de gemiste reviews, zijn we doorgegaan met de economische hervormingen. Het doet goed om te zien dat we indruk hebben gemaakt op het IMF. Het fonds prijst de inspanningen van de Surinaamse regering om de economie te herstellen.” 

De minister merkt op dat het aangepaste IMF-programma, dat voldoet aan de eisen van de Surinaamse realiteit, alleen tot stand is gekomen door commitment van regering, deskundigen en veerkracht van het volk.

error: Kopiëren mag niet!