Minister Raghoebarsing waardeert constructieve bijdrage oppositie  bij economische vraagstukken

Volgens minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning is  het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) onder de indruk van de grote mate van eenheid tussen de regering en het parlement. “Laat het duidelijk zijn dat wij geen indruk proberen te maken op het IMF, maar ze zijn bijzonder onder de indruk, dat De Nationale Assemblée begrijpt dat de moeilijke maatregelen noodzakelijk zijn om de Surinaamse economie duurzaam te hervormen”, aldus de bewindsman.

Hij waardeert de constructieve bijdrage van de oppositie bij economische vraagstukken. “Daarom praat ik niet in termen van coalitie en oppositie. We moeten dit land samen opbouwen.”

De bewindsman zegt dat het IMF ook onder de indruk is van de steun vanuit de vakbeweging en het bedrijfsleven. “Er is leiderschap getoond, als we kijken naar hoe het bedrijfsleven zelf het initiatief heeft genomen om het IMF-programma te monitoren. Als je het persbericht van het IMF leest zijn er veel complimenten gemaakt aan Suriname. Ik denk dat de complimenten naar ons land en volk terecht zijn”, aldus minister Raghoebarsing.

error: Kopiëren mag niet!