Paris Air Show verwacht honderden nieuwe bestellingen
DOOR DUNCAN MIL

19 juni 2023 – Vliegtuigfabrikanten op de Paris Air Show verwachten honderden nieuwe bestellingen te zien om aan de grote vraag naar reizen te voldoen, ondanks de strijd met aanhoudende beperkingen in de toeleveringsketen en tekorten aan onderdelen.

Turkish Airlines kon tijdens de show 600 Airbus- en Boeing-vliegtuigen bestellen. Het Indiase Indigo zou tijdens de show ook een bestelling kunnen aankondigen voor 500 Airbus-vliegtuigen met één gangpad, waarschijnlijk inclusief A320neo’s.

De industrie worstelt sinds de Covid-19-pandemie en de Russische invasie van Oekraïne met beperkingen in de toeleveringsketen en tekorten aan onderdelen.

Problemen met de toeleveringsketen hebben de productiecapaciteit beperkt en hebben geleid tot vertragingen bij de levering omdat luchtvaartmaatschappijen zich haasten om nieuwe vliegtuigen te bestellen om aan de grote vraag naar reizen te voldoen. De Franse fabrikant van straalmotoren Safran heeft gewaarschuwd voor een “ongekende crisis in de toelevering” in de lucht- en ruimtevaartindustrie.

“We moeten elke dag vechten om de onderdelen te krijgen. Dit geldt voor Safran en ook voor de hele sector’, zei Safran’s CEO Olivier Andriès tegen de Financial Times. “We zijn in 2020 uit een ongekende crisis van de vraag gekomen. Nu is de vraag terug, maar we bevinden ons in een ongekende crisis van het aanbod. Dit hebben we nog nooit eerder gezien”, voegde Andriès eraan toe.

De organisatoren van de Paris Air Show verwachten dat maar liefst 2.500 exposanten uit 47 landen de show van 19 tot 25 juni 2023 zullen bijwonen.

error: Kopiëren mag niet!