JCI Unify doet kick-off Green Week 2023

Om het milieubewustzijn binnen de organisatie en samenleving te vergroten, zijn de afgelopen dagen diverse groene activiteiten gehouden door JCI Unify. De aftrap van de groene week vond plaats met ‘The Plant A Tree Project’ op Wereldmilieudag.

Daarnaast vonden fitnessactiviteiten en een groene speurtocht plaats.

JCI Unify heeft invulling proberen te geven aan deze dag door het milieubewustzijn te vergroten binnen de samenleving met het planten van bomen, zoals mangroves, te Weg naar Zee, om de kust te beschermen. Leden van de JCI Unify en van overige afdelingen werden aangemoedigd om vanuit hun eigen plek een boom op hun erf te planten op die dag. Het project had ook als doel om gelijkgestemden samen te brengen om te netwerken en van elkaar te leren. 

Speurtocht 

Ter afsluiting van de groene week werd een groene speurtocht gehouden in de Cultuurtuin. De speurtocht was geïnspireerd door het JCI Unify Green Ambassadors boek dat ongeveer 10 jaar geleden was ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Dit is in de afgelopen maanden tevens gedistribueerd aan basisscholen in stad en district. Middels een bordspel en het leesboek, leren kinderen spelenderwijs over de vier thema’s: lucht, water, bodem en biodiversiteit die in het materiaal aan bod komen. 

Tijdens de tocht werden zakken uitgedeeld aan de deelnemers en hebben ze op hun pad vuil dat ze tegen zijn gekomen verwijderd.

error: Kopiëren mag niet!