Wegennet Suriname is een gatenkaas en waar is de Wegenautoriteit?

Iedereen weet en ziet het iedere dag. Het wegennet van het land is een grote gatenkaas. Kuilen, gaten, kraters in vele wegen. Ze zorgen voor veel overlast voor het verkeer en vooral voor veel schade aan banden en velgen van voertuigen. Er is en wordt vaak over bericht en foto’s tonen de gatenkaas en de kapotte banden. Maar, van herstel van al die krakers, gaten en kuilen is nauwelijks sprake. Het lijkt vooral op  pappen en nathouden. 

Om wegverkeer te waarschuwen plaatsen soms mensen houten palen of tonnen in zo’n krater, maar dat is echter ook niet echt veilig. Bij zware regenval zijn alle kraters niet eens meer te zien en dat vergroot het risico dat wegverkeer in die kraters belandt met alle gevolgen vandien.

OW: Geen financiën en asfaltfabriek buiten werking

Onlangs liet de minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed, weten dat de financiën ontbreken om de vele kraters te herstellen. Daarenboven zou de asfaltfabriek buiten werking zijn. Er is sprake van herstel met behulp van bakstenen, pappen en nathouden dus. 

Maar, wat doet die werkarm dan van OW, de Wegenautoriteit? 

De Wegenautoriteit heeft als doel weggebruikers te voorzien van optimale, passabele en veilige wegen middels planning, beheer en onderhoud….

De OW-werkarm heeft ongeveer 800 kilometer aan wegen onder beheer. Het ministerie van OW is de opdrachtgever en de Wegenautoriteit doet de directievoering. OW en de Wegenautoriteit werken nauw samen bij de uitvoering van werkzaamheden aan wegen over heel Suriname. 

Wegenautoriteit: wel asfalteringswerkzaamheden

Maar, in tegenstelling tot hetgeen minister Nurmohamed onlangs zei over het niet kunnen asfalteren van wegen, meldt de Wegenautoriteit deze week, dat er noodzakelijke asdalt reparatiewerkzaamheden zullen worden verricht binnen Groot-Paramaribo. Die werkzaamheden gaan worden uitgevoerd aan de Commissaris Weythingweg, Lalla Rookhweg, dr. Sophie Redmondstraat, Kernkampweg, Johannes Mungrastraat, Washingtonstraat, Gravenberchstraat, Indira Gandhiweg en Kennedyweg.

De werkzaamheden zijn gisteren, woensdag 14, begonnen aan de Commissaris Weythingweg, aldus de directrice van de Wegenautoriteit Shoenandadevi Gopalrai in een bekendmaking.

In hoeverre de Wegenautoriteit inspeelt op meldingen van kuilen, gaten en kraters in wegen is niet bekend. Hieromtrent heeft de redactie van Dagblad Suriname de Wegenautoriteit benaderd, maar vooralsnog geen reactie mogen ontvangen.

PK

error: Kopiëren mag niet!