Disney stelt toekomstige Avatar-films met jaren uit
DOOR NINIAN CARTER

14 juni 2023 – Disney heeft zijn releasekalender voor films aangepast, mogelijk als gevolg van een schrijversstaking, waardoor de volgende drie Avatar-films met jaren worden uitgesteld.

Disney heeft een wijziging in het releaseschema van de film onthuld, waardoor de volgende drie inzendingen in de Avatar-franchise worden uitgesteld.

Het bedrijf heeft niet ingegaan op de reden voor de overval, hoewel de verhuizing komt als een schrijversstaking de film- en televisie-industrie kreupel maakt, waardoor de productie wijd en zijd stilgelegd wordt.

De derde Avatar-film van James Cameron is verplaatst van 2024 naar 2025; de vierde, oorspronkelijk gepland voor een releasedatum van 2026, volgt nu in 2029 en de vijfde en mogelijk laatste aflevering in de franchise is verschoven van 2028 naar 2031.

Op basis van deze tijdlijn komt de laatste Avatar-film 22 jaar na de eerste, waardoor James Cameron 77 jaar oud is – hij was 55 toen de eerste werd uitgebracht.

Avatar (2009) en Avatar: The Way of Water (2022) zijn twee van de drie meest opbrengende films ooit – samen goed voor $ 5,2 miljard aan de wereldwijde kassa.

De herschikking vertraagt ook de volgende Star Wars- en Marvel-films.

error: Kopiëren mag niet!