Belfort (ABOP): “Kinderen, vrouwen en buitenvrouwen Brunswijk zuigen parastatalen leeg” 

‘Enkel daarom is hij in de regering’

“De ABOP gaat niet uit de regering. Kijkt u al die kinderen van Ronnie Brunswijk, de vrouwen en buitenvrouwen, zijn broer die allemaal zuigen aan de parastatalen. Als hij eruit stapt, schopt de VHP ze allemaal eruit. Enkel daarom alleen, zal hij, Brunswijk, niet uit de regering stappen”, zo stelt de dissidente ABOP-parlementarier Edward Belfort. 

Sinds de verkiezingen is Belfort een van de meest radicale tegenhangers van Brunswijk, met wie hij samen de verkiezingen in ging. “Hij zal schreeuwen, maar in zijn belang en het belang van zijn kinderen, zullen de plooien glad gestreken worden. Als ik Santokhi was, had ik sinds 2020 de ABOP eruit geschopt. Brunswijk is de meest onbetrouwbare politicus”, zegt Belfort. 

VES: Vp Brunswijk strijdt voor kampioen van friends en family 

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft eerder al gesteld: Vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens ABOP-voorzitter, is medeverantwoordelijk voor het beleid dat leidt tot steeds verdere verarming en verruwing van de samenleving. Volgens de VES doet hij weinig aan verandering hiervan. Integendeel schijnt de vicepresident (vp)  de president te willen overtreffen als kampioen in “friends & family” benoemingen. “Die benoemingen worden door de samenleving ernstig afgekeurd. Dit terwijl juist de vp als voorzitter van de Raad van Ministers  “friends & family” benoemingen kan voorkomen en belemmeren”, aldus de VES.

Maar, de vp heeft keer op keer gesteld dat hij niet van plan is om benoemingen door hem gedaan, terug te draaien. Vooral niet van zijn familieleden. “Ik ben niet bereid om niks terug te draaien”, stelde Brunswijk eerder tegenover lokale media, na de reguliere Raad van Ministers-vergadering. “Ik ben een eerlijke man. Als ik iemand benoem, heb ik iemand benoemd.” Hij stelde, dat zijn familie, nu hij vicepresident is, mag mee eten en niet werkloos moet zijn.

Onlangs is de broer van Brunswijk, Leo, benoemd tot directeur bij de EBS. Hij was eerder lid van  diverse Raden van Commissarissen. Zoon Fulgence Javinde is districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West en Fariyal Renfurm, dochter van Brunswijk, is directrice van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB).

error: Kopiëren mag niet!