Kraters in wegen opvullen met bakstenen…

In eerdere berichtgeving hebben burgers al hun ongenoegen geuit over de vele kraters in wegen. De minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, weet en begrijpt hoe lastig de kraters zijn voor het verkeer op de weg. De redactie van Dagblad Suriname ging in gesprek met hem.

Bakstenen om kuilen in wegen te dichten bij gebrek aan asfalt

De burgers vinden het betreurenswaardig, dat het beleid van de minister is gericht op kraters vullen met bakstenen. Bakstenen zijn echter wel een tijdelijke goede oplossing bij gebrek aan asfalt. Bakstenen zijn solide en duurzaam waardoor het een geschikte oplossing is. Het repareren van kuilen met bakstenen heeft een aantal voordelen boven het repareren met asfalt. In tegenstelling tot asfalt is het veel eenvoudiger en kostenefficiënter om bakstenen te gebruiken. Het kan ook gemakkelijker worden afgestemd op de omgeving, omdat bakstenen in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar zijn.

Uiteindelijk kan het repareren van kuilen met bakstenen een duurzamere optie zijn.

Aanpak wegen 

Voor nu is het nog niet duidelijk voor de minister wanneer dit exact zal plaatsvinden. Alhoewel de tijdelijke oplossing voor het probleem wel degelijk helpt om de problemen op te lossen, geeft de bewindsman in gesprek met de redactie aan, dat het moment waarop de weinige asfaltfabrieken in Suriname hun achterstallige gelden hebben ontvangen alle wegen aangepakt zullen worden. “Wanneer we beschikken over asfalt beginnen we gelijk aan de wegen”, zegt de minister afsluitend in het gesprek.

error: Kopiëren mag niet!