Politie Kwatta houdt bekende ‘TikTok’-er ‘Whadup’ aan

De politie van het bureau Kwatta heeft vrijdag 9 juni de bekende ‘TikTok”-er G.M. (28), alias ‘Whadup’, op zijn woonadres opgespoord en aangehouden.

Ene B.C. had dinsdag 6 juni aangifte tegen G.M. gedaan van poging tot doodslag, poging tot ,zware mishandeling en diefstal. Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de aangever op die dag tijdens het achteruitrijden uit een inrit aan de Naipalstraat per ongeluk tegen een geparkeerd voertuig was aangekomen. Partijen handelden de zaak onderling af met een financiële vergoeding. Bij aankomst thuis ontdekte de aangever, dat zijn mobiele telefoon uit zijn voertuig was weggenomen. Hij belde toen naar zijn toestel en dat werd beantwoord met de woorden: ‘whadup whadup’. 

Deze persoon hield de beller B.C. voor een bepaald pompstation aan te doen, zodat hij zijn telefoon terug kon krijgen. Bij aankomst op de locatie bleek het te gaan om de bekende ‘TikTok’-er ‘Whadup’. 

Er ontstond tijdens de ontmoeting een woordenwisseling tussen de twee mannen over de eerder ontstane schade in de Naipalstraat. Ondanks het feit, dat G.M. niet de eigenaar van het voertuig blijkt te zijn, eiste hij weer een financiële vergoeding. Op een bepaald moment nam G.M. plaats achter het stuur van het voertuig van B.C. en reed opzettelijk in op de aangever en zijn broer met wie hij op de locatie was. Vervolgens ging de verdachte ervandoor met de auto. De aangever en zijn broer konden zich tijdig in veiligheid brengen.

Na enige tijd keerde de verdachte G.M. terug met bedoeld voertuig, stapte uit en verliet de locatie met het voertuig waarmee hij eerder was aangekomen. Bij die gelegenheid ontdekte de aangever dat zijn mobiel en geldbedragen van hem en zijn broer door de verdachte uit het voertuig waren weggenomen, waarop hij direct naar het politiebureau ging.

Agenten troffen in het voertuig van de aangever een zwarte trui met als opschrift ‘whadup whadup, je moet eten’ aan. Deze is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte G.M. door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!