Sharman (VHP)  roept regering op tot acties tegen toenemende criminaliteit

Het VHP-Assembleelid Dew Sharman heeft de regering opgeroepen tot acties tegen de toenemende criminaliteit. Niks doen is voor de parlementariër geen optie, omdat daarmee het signaal wordt gegeven dat de regering en de justitiële autoriteiten niet opgewassen zijn tegen criminelen. Ook naar de bevolking toe ontstaat daarmee een situatie waarbij men geneigd is zich te gaan bewapenen, hetzij legaal hetzij  illegaal. En dat is juist niet de richting waarop we moeten opgaan.

Volgens Sharman treedt de georganiseerde misdaad uit zijn voegen. Niet alleen commune delicten, maar ook ernstige misdaad activiteiten, zoals berovingen met gebruikmaking van veel geweld vinden plaats in de samenleving. De vraag is wat de regering doet.  Niks doen is geen optie. Het lijkt soms inderdaad erop, dat criminelen goed geïnformeerd zijn over waar, wanneer en hoe toe te slaan, waarbij vanuit de politie en justitiële autoriteiten weinig actie komt.

Dew Sharman vraagt Assembleevoorzitter Marinus Bee om zijn invloed bij de regering aan te wenden opdat er alles wordt gedaan om de toenemende criminaliteit in te dammen. Als er geïnvesteerd moet worden in materieel, management en in de bewapening van de manschappen bij de politie en bij andere veiligheidsinstituten, dan dient dat te gebeuren.

Als er wettelijke maatregelen moeten worden genomen om andere instituten opsporingsbevoegdheid te verlenen, zoals de Militaire Politie en andere gewapende machten, dan dienen die in place gebracht te worden. Als andere wetgeving nodig is, zeker als het gaat om grensoverschrijdende criminaliteit, dan dient via de wet bijzondere opsporingsbevoegdheid in stelling te worden gebracht. Sharman benadrukt, dat de regering iets moet doen.

De veiligheid en het veiligheidsgevoel bij de samenleving is volgens hem totaal zoek.

SS

error: Kopiëren mag niet!