Verdachte (38) licht op opmerkelijke wijze aannemer op

De politie van het bureau Santo Dorp heeft F.I. (38) vrijdagavond 12 mei in het ressort Lelydorp aangehouden voor oplichting en overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

Een 41-jarige aannemer had dinsdag 2 mei aangifte tegen een man gedaan die in het buitenland moest zijn en hem woensdag 1 maart via social media onder de naam “Dwayne Curtis” had benaderd om hem te helpen om spullen te kopen voor zijn jongere broer, die in het cellenhuis van het politiebureau Santo Dorp zou zijn ingesloten. De verdachte gaf hem vervolgens aan, dat hij een geldbedrag in Euro voor hem zou overmaken na de bewezen diensten. Verder hield “Dwayne Curtis” hem voor dat een politieambtenaar van Santo Dorp daarvan op de hoogte was en zijn medewerking zou verlenen.

De aannemer werd diezelfde dag gebeld door iemand die zich voordeed als de bedoelde “politieambtenaar”, die hem aangaf om een bepaald bedrag in Srd aan Suribet top-up en beltegoed voor hem over te maken op het mobiele telefoonnummer waarmee was gebeld. Na dat te hebben opgestuurdm werd de aangever door zowel de “politieambtenaar” als de verzoeker geblokkeerd.

Na uitgewerkte informatie constateerden agenten, dat de verzonden Suribet top-up vouchers door iemand was verzilverd die online games ermee had gespeeld. Het gewonnen bedrag in SRD is vervolgens verzilverd bij een Suribet winkel te Lelydorp. Daarbij kwam de verdachte F.I., meer bekend als “Muis”, in beeld die op 12 mei door de politie in de kraag kon worden gevat. 

Het verdere onderzoek wees uit dat de fictieve politieambtenaar, de gedetineerde J.L. is die vanuit de Penitentiaire Inrichting Santo Boma telefonisch contact heeft met zijn jongere broer die bevriend is met de verdachte F.I. De jongere broer werd na te zijn verhoord, heengezonden, aangezien hij geen betrokkenheid bleek te hebben in deze zaak. 

F.I. die onder de fictieve naam “Dwayne Curtis” opereerde, blijkt handlanger te zijn van de gedetineerde J.L. en heeft meerdere personen op deze wijze opgelicht.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte F.I. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!