Man (38), penitentiair ambtenaar, opgepakt die zich in winkels voordeed als ambtenaar ECD

De politie van het bureau Santo Boma heeft dinsdag 16 mei de verdachte N.A. (38) op zijn woonadres aan de Doergastraat in Paramaribo opgespoord en aangehouden voor oplichting en afpersing.

Twee winkeliersters aan respectievelijk de Mawakaboweg en de Welgedacht A weg hadden eerder op die dag aangifte van oplichting en afpersing gedaan tegen een onbekende man. Die man deed zich voor als ambtenaar van de Economische Controle Dienst (ECD) en zei tegen de aangeefsters, dat hij informatie had dat zij illegale sigaretten verkochten. De winkelierster van de Mawakaboweg moest hem, ter voorkoming dat haar winkelvergunning zou worden ingetrokken, een geldbedrag in SRD betalen. Daarbij zette de man zijn vuistvuurwapen in zijn broekzak, zodat deze voor de winkelierster zichtbaar was. De vrouw had op dat moment niet zoveel geld in kas. Hij nam genoegen met dat geldbedrag en verliet de plek.

Hij ging vervolgens naar het winkelpand aan de Welgedacht A weg. Deze winkelierster trapte niet in zijn verhaal, waardoor hij onverrichter zake verdween..

Na bekeken camerabeelden kwam de verdachte N.A. en het voertuig waarmee hij de locaties had aangedaan in beeld. Hij werd vervolgens op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Het dienstvuurwapen van de verdachte, die penitentiair ambtenaar bleek te zijn, is door de politie in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte  hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!