‘Walk the Talk’ for a healthier lifestyle 

De Walk the Talk Wandelloop werd zondag gehiouden door het ministerie van Volksgezondheid en de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO). Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en districtscommissaris Ricardo Bhola waren naast vele sporters en gewone burgers aanwezig bij de wandelloop. 

Minister Ramadhin stond stil bij het belang van gezond leven. “Ik sta hier om een ieder te mobiliseren”, stelde de minister. “Bewegen is belangrijk.” 

Er werd 3 kilometer gelopen in de zogeheten Safe Exercise Area dat vorig jaar werd gelanceerd. Daarbij is een deel van de dr. Sophie Redmondstraat wekelijks beschikbaar om te sporten. Dit gebied wordt wekelijks afgesloten om sport en bewegen aan te moedigen. 

Het ministerie van Volksgezondheid heeft samen met actoren de ‘safe exercise area’ in de dr. Sophie Redmondstraat ter hoogte van de rotonde vastgesteld. Tot de Rode Kruislaan is de weg iedere zondag in de ochtenduren afgesloten. Met het initiatief beoogt het ministerie om de gezondheid te bevorderen door beweging in de strijd tegen de niet-overdraagbare aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, kanker, diabetes mellitus en chronische longziekten. 

error: Kopiëren mag niet!