Situatie rond Moni Karta voor zwakke huishoudens in Nickerie verloopt niet vlot

Burgers in Nickerie die in aanmerking moeten komen voor een bedrag, omdat ze behoren tot de categorie zwakke huishoudens bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, hebben contact opgenomen met de redactie van Dagblad Suriname met klachten overr het gebruik van de Moni Karta. De groep zwakke huishoudens is net als de groep mensen met een beperking een groep die ondersteuning krijgt van de regering om in hun dagelijkse behoefte te kunnen voorzien.

Het maken van een berekening  is geen ontvangst

Het blijkt, dat het systeem rommelig in elkaar zit. Er is een grote achterstand opgebouwd en de regering gaat er niet tactisch mee om dit aan te pakken. 

Sandra die in aanmerking komt voor dit bedrag heeft de redactie van Dagblad Suriname medegedeeld, dat ze zo’n SRD 19.000 moet ontvangen, maar vanwege het haperende systeem is dit niet gebeurd. Zo heeft ze wel haar Moni Karta in ontvangst genomen en dat geld staat er wel op, maar de bankinstellingen geven te kennen dat het geld niet gestort kan worden omdat het papierwerk nog niet is afgerond.

“Het geld zit wel op m’n rekening, maar ik kan het niet ontvangen, de medewerkers geven te kennen, dat ik naar de stad moet om stukken te tekenen. Het gaat om mensen die dat geld nodig hebben, waarom moeten we zoveel moeite doen, terwijl de kans om alles in orde te maken er was? De ambtenaren in het district hebben een betere taak te verrichten”, geeft Sandra te kennen.

Nog geen ontvangst van Moni Karta

Een ander deel van de burgers heeft niet eens een Moni Karta ontvangen en dat baart ze zorgen. Het proces gaat er enorm rommelig aan toe en men kan zich niet indenken, dat de regering hen zo van het kastje naar de muur laat gaan voor het geld, dat ze heel hard nodig hebben in deze moeilijke tijd.

Duidelijkheid

De burgers vragen in principe alleen naar duidelijkheid en hun achterstallige gelden. “Als ik word gebeld om te gaan tekenen dan verwacht ik ook, dat ik zal ontvangen. Waarom belt het wijkkantoor van het ministerie anders?” 

De burgers spreken de hoop uit, dat een en ander onder de aandacht van de minister wordt gebracht.

error: Kopiëren mag niet!