Leipzig rockt Bayern München en geeft Dortmund titelvoordeel

RB Leipzig schokte de Duitse kampioen Bayern München met een indrukwekkende 3-1 uitoverwinning op zaterdag, waardoor Borussia Dortmund twee overwinningen verwijderd was van een eerste titel in tien jaar. Bayern leek de wedstrijd onder controle te hebben na de opener van Serge Gnabry, maar Leipzig draaide de zaken om met drie doelpunten in de tweede helft om Champions League-voetbal voor volgend seizoen veilig te stellen. Konrad Laimer en Benjamin Pavard scoorden respectievelijk de gelijkmaker en de penalty, voordat Dominik Szoboszlai in de 86e minuut de overwinning binnenhaalde. De overwinning geeft Dortmund een voorsprong in de titelrace, met twee overwinningen genoeg voor een onaantastbare voorsprong.