LVV traint personeel Kustwacht hoe groenten te planten en kippen te kweken….

Heeft het personeel van de Kustwacht Suriname nu werkelijk niets beters te doen? Dat zullen velen in de samenleving zich hebben afgevraagd toen ze vernamen, dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) personeel traint in het – heus – aanleggen van een moestuin en het kweken van kippen “in het kader van zelfsvoorziening”. 

Landbouw-directeur Soedeshchand Jairam zei bij de aanvang van de moestuin- en pluimveetraining: “Het aanleggen van een moestuin en het kweken van kippen in het kader van zelfvoorziening leidt niet alleen tot besparing in uw uitgaven, maar biedt ook garantie voor wat betreft de kwaliteit van uw groenten en vlees, en daarmee dus de kwaliteit van uw gezondheid.” 

Duimen draaien

Hebben we te maken met koeien van zondag bij de Kustwacht, met kleuters die geen idee hebben hoe ze groenten moeten planten of kippen houden??? Is het Kustwacht-personeel wel goed toe- en uitgerust voor de normale taken van de Kustwacht,  op het water, voor de kust? 

Overigens, volgens een persbericht van LVV, was het verzoek voor deze trainingen afkomstig van de Kustwacht…. Kennelijk zit het personeel overdag vooral duimen te draaien of potjes dam te spelen en werd naar een leuke activiteit gezocht om iedereen vooral maar bezig te houden.

“Tijdens de moestuintraining hebben de deelnemers onder andere geleerd hoe zij plantmateriaal moeten aanmaken, verzorging en bemesting, de beste plantmethoden en het beheersen van ziekten en plagen. De deelnemers werden hierbij zowel theoretisch als praktisch onderwezen. De training betreffende pluimvee gaf de Kustwacht medewerkers onder meer informatie mee betreffende de huisvesting van de kippen, verzorging, voeding en gezondheidszorg” aldus LVV.

“De medewerkers van de Kustwacht Suriname zijn verrijkt met de op maat gesneden informatie-uitwisseling over de aanleg van moestuinen en pluimveehouderij door de LVV-deskundigen”, besluit het ministerie haar persbericht.

Veel burgers zullen zich nu ook afvragen hoe serieus ‘Kustwachten’ van andere landen in de regio en elders hun Surinaamse collega’s nog nemen, die tuinieren en kippen houden in het kader van ‘zelfvoorzienendheid’……

PK

error: Kopiëren mag niet!