Goed is goed

Wanneer de regering Santokhi iets goeds doet, moeten we dat ook zeggen. Dus, SDU erkent met blijdschap de voortvarende wijze waarop men de problematiek van dreiging rondom de stuwdam heeft aangepakt binnen regeringskringen. 

Desalniettemin liggen er enkele addertjes verborgen onder het gras.

“Wat als…?”, is de kern bij de hamvraag die de partij zichzelf stelt. Want ondanks de zogeheten verboden en geboden die de regering heeft bekendgemaakt in dat kader, twijfelt SDU over de handhaving van die maatregelen. Echter, van ons krijgt niemand het voordeel van de twijfel in dit specifieke geval.

De personen en groepen betrokken bij datgene wat zich afspeelt in de omgeving van de ingestelde veiligheidszone bij de stuwdam blijken hardhorend. Eigenlijk storen die zich aan God noch gebod. In de wetenschap dat zij bescherming genieten van individuen die deel uitmaken van diezelfde regering die nu is “ingesprongen”. Daar schuilt feitelijk het gevaar.

Want zijn het geen regeringsautoriteiten die vergunning hebben verleend aan iemand om een pompstation op te zetten dichtbij de waterkrachtcentrale te Afobaka?

Een groter gebrek aan besef voor veiligheid van de staat is ondenkbaar, wat betreft SDU. Dat zulke figuren zich bevinden in het centrum waar beleid tot stand komt, brengt koude rillingen met zich mee.

Als die malafide personen gewoon voortgaan op dezelfde voet, hebben we vroeg of laat de poppen aan het dansen in Suriname. Gelukkig heeft Staatsolie tijdig aan de bel getrokken.

Het is goed dat de regering voortvarend heeft ingegrepen. Maar dat neemt nog lang niet alle bezorgdheid weg bij SDU. De partij zal daarom blijven kijken naar het verloop van de zaak.

(Bifosi woron tron aboma.) Wij roepen op dat u ons helpt daarbij. Het is een nationale zaak, met als inzet de veiligheid van ons allen.

Sranan sa wini!

Sociaal Democratische Unie, SDU

error: Kopiëren mag niet!