Beschoeiing achter Centrale Markt Nieuw Nickerie wordt verstevigd

De laatste paar dagen is er heel wat gezegd door burgers over de beschoeiing werkzaamheden achter de Centrale Markt van Nieuw Nickerie. De redactie van Dagblad Suriname heeft contact opgenomen met de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, na in contact te zijn geweest met districtscommissaris Senrita Gobardhan. De burgermoeder verwees de redactie naar het ministerie ten aanzien van de beschoeiing en het verdere verloop van zaken. 

Tijdelijke oplossing

De meeste burgers hadden gehoopt dat er nu al een duurzame oplossing zou komen voor de ontstane situatie achter de markt, die al sinds jaar en dag door geen enkele regering is aangepakt. Dit heeft de redactie ook meegenomen in het gesprek met minister Nurmohamed.

Op de vraag van de redactie hoe het staat met de aanpak van de situatie die eigenlijk duurzaam zou moeten zijn, zegt de bewindsman: “De beschoeiing wordt binnenkort verstevigd met wat betonpalen en dit alles is een tijdelijke oplossing, omdat het ministerie bezig is met een expression of interest die voor een hele vernieuwing van de markt zou moeten zorgen.”

Investeerders voor de Centrale Markt van Nieuw Nickerie

Er zijn volgens de bewindsman al drie investeerders die bereid zijn om te investeren in de aanpak van de markt en deze hebben zich al aangemeld. Er komt dus wel een duurzame oplossing, maar voor nu is het veilig met de beschoeiingswerkzaamheden. Tot op dit moment is de beschoeiing volgens de bewindsman wel veilig en het zal nog een paar jaren meegaan, tenminste totdat een investeerder begint te investeren in de vernieuwing van de hele markt.

Op de vraag van de redactie welke maatregelen er verder getroffen zullen worden tegen de wanprestatie van de aannemer, zegt de minister dat de aannemer verantwoordelijk is voor het gebeuren rond de beschoeiing. “Verder heb ik niets bijzonders hierover te vermelden”, geeft de bewindsman afsluitend te kennen.

error: Kopiëren mag niet!