Canadese ambassade zet zich in voor versterking LGBTQ+ gemeenschap

Op de Internationale Dag van de Homofobie, Transfobie en Bifobie, 17 mei, tekende de ambassade van Canada met de Stichting Denise Carr  (SUCOS) en de Professionals Associates for Representation, Equality and Acceptance (PAREA)  voor twee nieuwe projecten in het kader van ondersteuning en versterking van de lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en queer (LGBTQ+) gemeenschap in Suriname.

Canada is van mening, dat homofobie, transfobie, bifobie en discriminatie niet zouden mogen plaatsvinden in onze samenlevingen en is het een fundamenteel mensenrecht van iedereen om te zijn wie ze werkelijk zijn en om lief te hebben wie ze willen. Op grond hiervan blijft Canada LGBTQ+-gemeenschappen in zowel binnen- en buitenland ondersteunen om ervoor te zorgen dat een ieder de basisvrijheden van het leven kan ervaren.

Caroline Mireault, politiek adviseur bij de ambassade van Canada, verklaarde:

“LQBTQ+ en mensenrechten is een van de belangrijkste prioriteiten van CFLI, die kleinschalige projecten met een grote impact wil ondersteunen die de problemen in deze gemeenschappen aanpakken. Wij erkennen dat Suriname stappen in de goede richting heeft gezet als het gaat om LHBTQ+-rechten, maar er is nog zoveel te doen op het gebied van acceptatie en volledige realisatie van LHBTQ+-rechten. Dit soort projecten zijn daarom nodig om de gemeenschap te ondersteunen die nog steeds te maken heeft met stigmatisering en discriminatie. Wij zullen blijven samenwerken met de overheid, gelijkgestemde groepen en organisaties tegen homofobie, transfobie en bifobie.”

error: Kopiëren mag niet!