Frans-Guyana wil meer samenwerking op handelsgebied met Suriname 

De Franse ambassadeur Nicolas de Lacoste, heeft met een delegatie woensdag 18 mei een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). De Franse ambassadeur heeft voorgesteld om intensiever samen te werken, zodat handel tussen beide landen versterkt kan worden.

De Lacoste zei, dat er behoefte is aan het ontwikkelen van handel tussen Frans-Guyana en Suriname. De ambassadeur heeft ook aangegeven dat Frans-Guyana haar grenzen beter wil openstellen voor Surinaamse ondernemers.     

Minister Kudipsingh is uiteraard ingenomen met het feit, dat de Franse ambassadeur de handel tussen Suriname en Frans-Guyana intensiever wil ontwikkelen. 

Beurs

Volgens de minister is er een planning gemaakt om een beurs te organiseren waarbij niet alleen ondernemers in Suriname, maar ook uit andere landen zoals Frans-Guyana te accommoderen tijdens deze beurs. De bedoeling is om de ondernemers een platform te bieden om hun diensten en producten te promoten om zodoende productie en export te stimuleren.  

error: Kopiëren mag niet!