Burgers kijken machteloos naar slechte wegen

Wegen in Suriname verkeren in een zeer slechte staat. Dit heeft veel gevolgen voor de burgers, vooral als het gaat om verkeersveiligheid. Door de slechte staat van de wegen is het veel gevaarlijker om te rijden, met een groot risico op ongelukken met ernstige gevolgen.

De regering heeft herhaaldelijk gezegd, dat er gebrek is aan financiële middelen om de infrastructuur te verbeteren. Dit betekent dat burgers niet moeten rekenen op verandering in de situatie. Ook het IMF (Internationaal Monetair Fonds) brengt geen oplossing voor de infrastructuur van het land, omdat hun middelen niet daarvoor zijn bestemd. Het is aan de overheid om vanuit haar eigen begroting de wegen te verbeteren, maar de financiële middelen zijn daarvoor vaak niet toereikend.

De slechte staat van de wegen maakt het ook moeilijker voor mensen om te werken. Het is moeilijker om op tijd op hun werk te komen als ze lange periodes moeten besteden om over de wegen te navigeren. Bovendien kunnen ze te maken krijgen met veel fysieke en mentale stress door de slechte staat van de wegen.

De slechte staat van de wegen demotiveert ook de burgerij. Mensen voelen zich vaak machteloos als ze te maken krijgen met de slechte staat van de wegen.

Het gebrek aan actie van de overheid geeft mensen het gevoel dat hun klachten niet worden gehoord.

De slechte staat van de wegen kan ook een negatief effect hebben op de lokale economie. Het is moeilijker voor bedrijven om goederen en diensten op tijd te leveren aan hun klanten. Dit kan leiden tot een verlies van klanten en een verlies van inkomsten.

Kinderen kunnen ziek worden als ze in contact komen met het water dat in kuilen en gaten in wegen en straten blijft staan, dat vaak vervuild is met afval en andere schadelijke stoffen.Verder kan opstapelend afval en modder op de straten leiden tot slippen en andere ongevallen.

Er moeten maatregelen worden genomen om wateroverlast in wegen en straten te voorkomen. Ouders moeten ook hun kinderen waarschuwen dat ze voorzichtig moeten zijn als ze door ondergelopen straten lopen.

De overheid moet dringend actie ondernemen om de wegen te verbeteren, om de levenskwaliteit van de burgers te verbeteren.

error: Kopiëren mag niet!