TENNIS
Roland Garros damespreview 2023
DOOR CHRIS DINSDALE

28 mei 2023 – 11 juni 2023 – Roland Garros, het tweede Grand Slam-toernooi van het seizoen, vindt plaats in Parijs, Frankrijk. Australian Open-kampioen Aryna Sabalenka keert terug naar Roland Garros na haar titelversterking met de recente overwinning op gravelkoningin Iga Swiatek in de finale van Madrid.

Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld, probeert te herstellen van een dijbeenblessure opgelopen in Rome om de kroon van Parijs te verdedigen. De Pool is heerszuchtig op gravel sinds ze haar eerste Roland Garros-titel in 2020 won.

Arnya Sabalenka hoopt voort te bouwen op haar eerste major in Melbourne en haar haperende derde ronde in Parijs te verbeteren. Ze zal te maken krijgen met zware tegenstand voor de titel van Wimbledon-kampioene Elena Rybakina en Coco Gauff, die haar Grand Slam-potentieel nog niet echt moet waarmaken nadat ze hier vorig jaar de finale van zowel het enkelspel als het dubbelspel bereikte.

Het damesveld van Roland Garros staat erom bekend onvoorspelbaar te zijn — tweevoudig winnaar Swiatek werd de laagst gerangschikte vrouw die de titel pakte in 2020, voordat nr. 33 Krejcikova de snelle stijging voltooide om de trofee in 2021 te hijsen.

error: Kopiëren mag niet!