TENNIS
Roland Garros mannen vooruitblik 2023
DOOR CHRIS DINSDALE

28 mei 2023 – 11 juni 2023 – Roland Garros, het tweede Grand Slam-toernooi van het seizoen, vindt plaats in Parijs, Frankrijk. Carlos Alcaraz arriveert in Parijs als nummer 1 van de wereld, met menigten klaar voor een epische confrontatie met rivaal Novak Djokovic die een seismische verschuiving in het mannentennis zou kunnen inluiden.

U.S Open-kampioen Carlos Alcarez hoopt terug te komen van een verrassende vroege exit in Rome, na het behalen van graveltitels in Barcelona en Madrid, terwijl Novak Djokovic het record van Rafael Nadal van 22 Grand Slam-titels kan overtreffen met een overwinning op Court Philippe Chatrier. Beide mannen krijgen te maken met harde tegenstand van Daniil Medvedev en Casper Ruud, die na het behalen van de finales van Roland Garros en de US Open vorig jaar mikt op een maiden major.

Alcaraz zou de jongste man kunnen worden die meerdere Grand Slam-titels won sinds Nadal in 2006 – 20 jaar oud en 37 dagen oud op de dag van de finale – toen hij toetrad tot een eliteclub van jeugdig talent van hun generatie, waaronder Bjorn Borg en Boris Becker.

error: Kopiëren mag niet!