Russische invasie: Situatie dag 450
DOOR PHIL BAINBRIDGE

May 19, 2023 – President Zelensky zal persoonlijk de G7-top in Hiroshima bijwonen om de Russische nucleaire dreigingen onder de aandacht te brengen terwijl de leiders bijeenkomen om de aanscherping van de sancties tegen Rusland te bespreken.

Het Pentagon heeft onthuld dat het de Amerikaanse militaire hulp aan Kiev door een boekhoudkundige fout met $ 3 miljard heeft overgewaardeerd, wat mogelijk de weg vrijmaakt voor een nieuwe toename van wapenleveranties. Defensiefunctionarissen hadden de waarde van militair materieel uit Amerikaanse voorraden berekend als de vervangingswaarde in plaats van de oorspronkelijke aankoopwaarde minus afschrijvingen. De huidige overwaardering van 3 miljard dollar is nog steeds een schatting en verder onderzoek zou kunnen uitwijzen dat het werkelijke cijfer veel hoger ligt.

De VS hebben militaire hulp verleend die momenteel wordt gewaardeerd op $ 21,1 miljard, maar de herberekening zou de regering-Biden in staat kunnen stellen extra wapens te sturen zonder extra geld van het Congres te hoeven zoeken.

error: Kopiëren mag niet!