Vrouwen uit Wolfsburg verslaan Freiburg en claimen de 9e Duitse beker op rij

Het damesvoetbalteam van Wolfsburg versloeg donderdag Freiburg met 4-1 en won daarmee voor de 9e keer op rij de DFB Cup. De wedstrijd vond plaats in het RheinEnergieStadion in Keulen met meer dan 44.000 toeschouwers, waarmee het vorige record van 26.282 werd verbroken. Wolfsburg opende de wedstrijd met een vroeg eigen doelpunt, maar Freiburgse Janina Minge maakte met een kopbal uit een corner gelijk. Wolfsburg kwam in de tweede helft met enige intensiteit uit en Rebecka Blomqvist scoorde halverwege de helft uit een rebound, gevolgd door Alexandra Popp die een voorzet binnenkopte met nog vijf minuten te gaan om de stand op 3-1 te brengen. De wedstrijd werd laat in de wedstrijd bezegeld door een strafschop, die werd genomen door Dominique Janssen. Wolfsburg heeft nu tien van de laatste elf DFB Cup-finales gewonnen en is op weg naar een mogelijke Champions League-finale tegen Barcelona begin juni.