Oppositie gebelgd over antwoorden regering en geen ruimte voor debat 

De openbare vergadering van de Nationale Assemblee is donderdagmiddag tot groot ongenoegen van de oppositie verdaagd. Op voorstel van VHP-fractieleider Asis Gajadien heeft Harriet Ramdien (VHP), die bij afwezigheid van DNA-voorzitter Marinus Bee de hamer hanteerde, de vergadering naar een nader te bepalen datum verdaagd. 

Op de agenda stond de beantwoording door de regering van eerder door het parlement gestelde vragen over verschillende actuele zaken in de samenleving. De NDP-fractie was er onder meer erg ontstemd over dat Financiën-minister Stanley Raghoebarsing na in te zijn gegaan op gestelde vragen, de vergadering moest verlaten voor een andere belangrijke bespreking. De oppositionele fractie vindt dat daarmee het niet mogelijk was om over enkele brandende financieel-economische vraagstukken nader met de minister in debat te treden.

Er zijn vragen waarop de minister c.q de regering volgens de oppositie niet afdoende genoeg of helemaal niet is ingegaan. Onder meer wordt verwezen naar de bereikte staff level overeenkomst met het IMF en het principe  akkoord met de bondholders. Men wilde nader met de Financiën-minister hierover in debat treden, maar diens afwezigheid maakte dat niet mogelijk. 

Ook in de kwesties van Pikin Saron, het onderzoek naar de in beslag genomen wapens en granaten en de kwestie van cyanide wilde de oppositie, dat de regering c.q. de desbetreffende ministers nader informatie zouden verstrekken.

VHP-fractieleider Gajadien  reageerde hierop door te stellen, dat de regering, c.q de ministers die aan het woord waren geweest, voldoende waren ingegaan op de gestelde vragen. Indien er nog vragen zijn, stelde hij de oppositie voor om die te stellen. 

De sfeer tijdens de vergadering, die door de ontevreden houding van de oppositie al zowat verpest was, sloeg om in een wanorde, toen Gajadien het voorstel deed aan de leiding om de vergadering te verdagen, omdat zijn inziens de oppositie geen vragen meer had te stellen en alleen maar obstructie pleegt. Na een pleidooi zijdens BEP-fractieleider Ronny Asabina te hebben aangehoord om de vergadering voort te zetten, besloot Harriet Ramdien prompt de vergadering te verdagen. Het daardoor ontstane tumult in de vergaderzaal was voor enkele seconden net nog te horen via de microfoon van de voorzitter.

SS

error: Kopiëren mag niet!