Cyanide wachten op de “DOOD”

Het binnenland krijgt steeds de zwaarste “klappen” te verduren.

Is het geen wateroverlast, dan is het milieuvervuiling of weer illegaal gebruik van kwik en nu het gebruik van cyanide. Opmerkelijk bij al deze gevallen is, dat steeds de centrale regering de schuld krijgt, terwijl de binnenlandbewoners die de eerste en grootste slachtoffers worden, zelf niet geholpen worden bij het oplossen.

Wie???

De bevolking klaagt steen en been, maar weet zelf niet wie de schuldigen zijn, terwijl het bekend is dat ze ook hun eigen netwerken hebben. Nu blijkt dat er mogelijk cyanide in het water rond het stuwmeer terecht is gekomen ondanks een importverbod. Dit soort grote partijen worden ingevoerd vanuit Paramaribo naar hun illegale bestemming. Maar, niemand weet van wie het is, waar het vandaan komt.

Zelfs de districtscommissaris heeft een klaagzang, maar geen actieplan om de daders op te sporen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de daders niet gevonden worden, Wellicht zijn er corrupte ambtenaren die de daders beschermen en geen informatie willen vrijgeven. Maar, het is ook mogelijk dat de daders hun sporen goed hebben uitgewist en het moeilijk is om hen op te sporen. Ook kan het zo zijn, dat de lokale bevolking bang is om informatie te verstrekken of dat er geen informatie is, omdat de daders erg goed zijn in het verbergen van hun identiteit.

Ten slotte kan het ook zo zijn, dat de overheid of lokale autoriteiten simpelweg geen middelen hebben om de daders op te sporen.

Iets stoppen dat niet geïmporteerd mag woden

Het is vreemd dat de regering iets gaat stoppen wat niet geïmporteerd mag worden. Het product staat namelijk al op de zwarte lijst. Import mag alleen met een speciale ontheffing. Hoe moeilijk moet het zijn om de import te traceren via de nieuwe haven, waarbij de manifesten bij de douane te bekijken zijn? 

Om te weten te komen of ze wel of niet een vergunning hebben gehad voor de import. Als ze die niet hebben gehad, had het toch niet kunnen worden ingeklaard…. Het wetenschappelijke verhaal is niet interessant genoeg, het gaat om de daders die gepakt moeten worden, die hun handelingen dodelijke gevolgen kunnen hebben.

Wagtie “DEDE.

Het consumeren van vis waarvan cyanide in het water terecht is gekomen, kan allerlei gevolgen hebben voor de gezondheid, afhankelijk van de hoeveelheid blootstelling. Cyanide is een zeer toxisch element dat schadelijk is voor de menselijke gezondheid.

Het kan leiden tot vergiftiging, waaronder hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken, ademhalingsproblemen en zelfs coma. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot fatale aandoeningen. Daarom is het belangrijk om te vermijden dat vis waarvan cyanide in het water terecht is gekomen wordt gegeten.

Hoe het vergiftigd water te zuiveren.

Er zijn verschillende manieren om water te zuiveren dat verontreinigd is met cyanide. Een van de meest effectieve manieren is door middel van waterstofperoxide of zuurstofbleekmiddel. Deze chemische stoffen kunnen de cyanideverbindingen in het water verbreken, waardoor het water schoner wordt.

Ook zijn er bepaalde filtersystemen beschikbaar die zeer effectief zijn bij het verwijderen van cyanide uit water

Cyanide langs de dorpen bij de rivier

Als cyanide in een rivier terecht is gekomen, kunnen mensen die langs de rivier wonen, mogelijk blootgesteld worden aan de gevaren van de verontreiniging. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het water dat wordt gebruikt voor consumptie, irrigatie of andere doeleinden, wordt gefilterd of behandeld om ervoor te zorgen dat het veilig is voor gebruik. Als het water niet gefilterd of behandeld kan worden, kan het verstandig zijn om te voorkomen dat het wordt gebruikt.

De milieuschade

De omvang van de milieuschade die kan optreden wanneer cyanide in een rivier terechtkomt, hangt af van de hoeveelheid verontreiniging en de tijd die het duurt voordat het water wordt gereinigd. De schade kan variëren van het doden van organismen die de rivier bevolken, tot het verminderen van de waterkwaliteit, wat leidt tot een slechtere waterkwaliteit en mogelijk zelfs ziektes die worden veroorzaakt door het verontreinigde water.

error: Kopiëren mag niet!