Elektrische voertuigen als oplossing voor de consument

De benzineprijs aan de pomp geeft burgers dagelijks een trauma. Velen begrijpen niet dat het geïmporteerd wordt en de prijs meegaat met de dagelijkse wereldmarktprijs. De overheid heeft deze vrijgelaten waardoor de automobilist binnen afzienbare tijd meer geld moet gaan neertellen, wat hij niet heeft.

De pompprijs is dus een grote irritatie bij de automobilist. Uiteraard zijn ook alle transportkosten gestegen en de privé bewegingsvrijheid is beperkt geworden.

Een goed functionerende overheid moet vooruit kunnen zien, maar faalt op dit gebied. Het openbaar vervoer dateert uit het verleden en is niet goed georganiseerd. Niemand wil het organiseren, omdat chaos ook goed is.

De overheid moest al hebben ingezet op elektrische voertuigen en/of hybride voertuigen en die hebben gepromoot, wat niet is gebeurd. Dit zou de automobilist meer vrijheid geven om te kiezen voor een  zuinige auto.

De overheid zou dat kunnen doen door de invoerrechten op deze voertuigen voor een aantal jaren tot het nultarief te brengen. Het dooddoener verhaal van “er moeten dan ook eerst elektrische oplaadpunten komen” is een drogreden.

De automarkt gaat dat zelf organiseren en in afwachting daarvan kan men met een groter plan komen. Overigens kan een elektrisch voertuig ook normaal thuis opgeladen worden met 220 Volt.

De voordelen van het rijden met een elektrisch voertuig zijn onmiskenbaar. De meeste voordelen zijn van milieuvriendelijke aard. Elektrische voertuigen produceren geen schadelijke uitlaatgassen, zoals verbrandingsmotoren. Door geen verbrandingsmotor te gebruiken, worden ook geen schadelijke stoffen uitgestoten in de lucht, zoals koolstofmonoxide of stikstofoxiden. Dit betekent dat elektrische voertuigen minder bijdragen aan luchtvervuiling.

Daarnaast kunnen mensen geld besparen door een elektrisch voertuig te gebruiken. Elektrische voertuigen hebben geen benzineverbruik, wat betekent dat je veel minder geld hoeft uit te geven aan benzine. Omdat er ook geen onderhoudskosten zijn voor een elektrisch voertuig, zoals een verbrandingsmotor, bespaart dit ook geld.

Daarnaast zijn elektrische voertuigen vaak stiller dan verbrandingsmotoren. Dit kan alleen maar worden toegejuicht, omdat geluidsoverlast vermindert. Elektrische voertuigen zorgen ook voor minder trillingen, waardoor het rijden comfortabeler wordt.

Elektrische voertuigen zullen ongetwijfeld de toekomst van het vervoer bepalen, ook in Suriname.

Door een elektrisch voertuig te gebruiken, bespaart de overheid geld dat anders besteed wordt aan de import van benzine. Dit komt, omdat benzine meestal uit het buitenland moet worden geïmporteerd, wat kostbaar is voor de overheid. Daarnaast zijn elektrische voertuigen minder afhankelijk van schaarse fossiele brandstoffen, waardoor de overheid minder geld hoeft uit te geven aan de aankoop ervan.

Kortom, de regering zou beleid moeten ontwikkelen om het gebruik en de import van elektrische auto’s te stimuleren en simultaan zorgen voor oplaadpunten.

error: Kopiëren mag niet!