Guyanese president Ali ontvangen door Emir van Qatar in hoofdstad Doha

De Guyanese president Irfaan Ali heeft dinsdag bilaterale gesprekken gevoerd met de emir van Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani en leden van zijn kabinet in het Amiri Diwan-paleis in de hoofdstad Doha. De Guyanese president had eerder ook een ontmoeting met de voorzitter van Qatar Tourism en Group CEO van Qatar Airways Akbar Al Baker in Doha. 

Qatar is een van de grootste en machtigste economieën in het Midden-Oosten. Het Guyanese staatshoofd en de Qatarezen bespraken onder andere samenwerkingen in de olie en gas-sector en het vergroten van het bereik van Guyana. De Guyanese president brengt momenteel een officieel bezoek aan Qatar.

Invloedrijk 

Qatar is een absolute monarchie die sinds het midden van de 19e eeuw wordt geregeerd door de familie Al Thani. Qatar heeft een economie met een hoog inkomen. Het bezit een van ’s werelds grootste bewezen aardgasreserves. Het land heeft ultramoderne transportsystemen ontwikkeld, waaronder de Hamad International Airport, die dienst doet als een belangrijk luchtvaartknooppunt in de regio. 

Qatar was ook gastheer van het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal  2022. Qatar heeft zich ontpopt als een prominente regionale speler, die actief betrokken is bij diplomatieke inspanningen en verschillende politieke en humanitaire initiatieven ondersteunt. Het is het hoofdkantoor van Al Jazeera, een invloedrijk medianetwerk dat bekend staat om zijn uitgebreide berichtgeving over regionale en mondiale evenementen.

error: Kopiëren mag niet!