Veel protesten en acties, weinig beleidswijzigingen

In Suriname zijn de laatste paar maanden heel wat protesten en acties geweest van diverse organisaties en individuen. Van kleine tot grote groepen mensen zijn opgekomen tegen het gevoerde beleid van de regering Santokhi-Brunswijk. Armando heeft zich goed laten informeren over de groepen en heeft de redactie van Dagblad Suriname benaderd met zijn verhaal.

Grote of kleine actiegroepen betekenen geen oplossing

Hij is van mening, dat er vaak geprobeerd wordt om in overeenstemming te komen met de regering door verschillende vormen van aanpak te zoeken hiervoor. Een vaak voorkomende vorm zijn de laatste paar maanden protesten, acties en zelfs een opstand geweest. Eerder hebben deskundigen volgens Armando aangegeven, dat dit probleem aangepakt zou kunnen worden door middel van  een strategische aanpak. Er moet een eenduidig beleid zijn om te komen tot een oplossing voor de verschillende problemen in het beleid van de regering.

Beleid positief beïnvloeden

“Het moment dat je als individu vindt dat je de straat op wil, mag het omdat het daarbij gaat om een mensenrecht, maar het moment dat je weet dat je een groep wil gaan vormen van mensen die in principe aan het werk zouden moeten zijn. moet je dit ook netjes wettelijk gaan regelen”, aldus Armando.  

Hij geeft aan. dat burgers in verschillende organisaties vaak praten over dat er rancune wordt toegepast. Het moment dat je niet in lijn staat met wet en recht, betekent het ook dat de maatregelen die volgen vanuit de kant van een werkgever geen rancune zijn. 

Het beleid moet aangepakt worden

Armando geeft ook aan, dat hij niet zegt dat men niet op straat mag gaan, maar hij vindt het een kwalijke zaak dat er continu vanuit de samenleving kleine opstanden worden gehouden om na een paar dagen stil te blijven. Het ontregelt niet alleen de rust, maar het zorgt er ook voor dat men eigenlijk wat meer verandering verwacht, terwijl er op beleidsniveau geen toverstok bestaat die problemen op kan lossen. Hij is verder zeker van mening, dat het beleid op bepaalde vlakken zeker aangepast moet worden.

 Na te merken dat je al zeker bij alle protesten bent geweest, maar het doel van de verschillende groepen nog steeds niet eenduidig is, zal je zeker besluiten te stoppen. Dit vanwege het feit, dat je voor een doel de straat op gaat, maar huiswaarts keert zonder resultaat”, zegt Armando afsluitend.

error: Kopiëren mag niet!