Jongerenorganisatie I-Speak organiseert 12 augustus jeugdcongres en vraagt steun ministerie van AW&J

Tijdens een kennismakingsgesprek dinsdag 16 mei heeft het bestuur van de  jongerenorganisatie I-Speak minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) steun gevraagd bij de organisatie van een jeugdcongres op 12 augustus, de Internationale Dag van de Jeugd. 

Minister Mac Andrew zal voor dat congres de leden van de Jeugdraad en de CARICOM-Jeugdambassadeurs met hun jeugdkorpsen mobiliseren aanwezig te zijn om met hun leeftijdgenoten in dialoog te treden. Binnen het ministerie zal worden nagegaan hoe een bijdrage kan worden geleverd aan het congres en overige activiteiten van I-Speak.

Het streven van I-Speak komt volgens de bewindsman overeen met het streven van het ministerie naar jongerenparticipatie. Hij maakt zich als minister sterk voor jeugdinspraak waarbij jongeren zelf aangeven wat de issues en uitdagingen zijn in hun streven naar volwaardige participatie in de maatschappij. Dit kan volgens hem resulteren in het aanscherpen van het jeugdbeleid. Tegen deze achtergrond noemde hij het nieuwe inspraakorgaan op bestuurlijk niveau, de Jeugdraad Suriname, dat in het leven is geroepen voor jongeren in het geheel land.

Volgens Meredith Kelibi-Misiedjan, voorzitter van I-Speak, wenst haar organisatie met het congres een forum te bieden aan jongeren om met elkaar van gedachten te wisselen over aangelegenheden die betrekking hebben op de jeugd. De gedachtewisseling op het congres moet volgens haar uiteindelijk resulteren in concrete en werkbare voorstellen die in de vorm van een beleidsdocument aan de minister van AWJ& zal worden aangeboden met de bedoeling het jeugdbeleid aan te scherpen.

(Foto: Vlnr: Genti Mangroe (directeur Jeugdzaken), Petra Lagadeau (penningmeester I-speak), Steven Mac Andrew (minister AWJ), Meredith Kelibi-Misiedjan (voorzitter I-Speak), Mitesh Bhaggoe,interim-directeur NJA)

error: Kopiëren mag niet!