VP Brunswijk: “Drukking en dwarsboming in de coalitie”

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft zich wederom beklaagd over de samenwerking in de coalitie. Volgens Brunswijk is er enorme drukking. Hij geeft aan de zaken in de komende tijd te zullen onthullen. 

De ABOP-topman gaf aan, dat er geen middelen worden vrijgemaakt voor goedgekeurde projecten. Ook wordt volgens hem het beleid van de ABOP-ministeries gedwarsboomd. Dit is de zoveelste keer sinds het verbond tussen de VHP, ABOP, NPS en PL in 2020, dat de vicepresident en de ABOP-voorzitter uithaalt richting president Chandrikapersad Santokhi en de VHP. Eerder stapte de NPS al uit de coalitie. Brunswijk hekelt het feit dat er steeds presidentiële commissies worden benoemd. 

Door president genoemde ‘eenheid’ zoek

Terwijl grote delen van de samenleving zich zorgen maken over de dagelijkse kosten gedekt kunnen worden, was tijdens een ABOP-vergadering in Commewijne de wankelende samenwerking weer onderwerp van gesprek. Alhoewel de ABOP en VHP samen de regering vormen, is er over en weer vaak kritiek. VHP-parlementariërs nemen vaak ABOP-ministers onder vuur in de Assemblee. Omgekeerd is er vanuit de ABOP-banken vaak kritiek op collega’s. “Het kan een keer mislopen. Ik heb de president vaker gezegd. Maar hij luistert niet”, zo stelde de vicepresident eerder ook al. 

Efficiënter  beleid 

De Vereniging van Economisten In Suriname, VES, heeft eerder kritiek geleverd op het beleid van de vicepresident. 

De VES stelde: “Door de grondwettelijke positie kan de VP ervoor zorgdragen dat het beleid efficiënter en effectiever kan worden uitgevoerd. De VP draagt in hoge mate bij aan het succesvol uitvoeren van het regeringsbeleid. Bespreking hiervan in de Raad van Ministers geschiedt onder de leiding van de VP. Hierdoor kan geen enkele VP zich onttrekken aan het beleid van de Regering, aangezien er geen beslissingen genomen worden zonder medeweten van de VP. Indien er sprake is van ongunstige financieel-economische ontwikkeling is de VP mede verantwoordelijk hiervoor. Ook al is de ongunstige economie van de vorige regering overgenomen, kan juist de VP daar direct een wending en sturing aangeven en zorgdragen voor een kentering van het ongunstig beleid. De VP draagt als coalitieleider ook de verantwoordelijkheid voor het mede door hem ondertekende Regeerakkoord 2020-2025″, aldus de VES.

error: Kopiëren mag niet!