Man treft zijn ter reparatie aangeboden auto gedemonteerd aan bij sloperij

De politie van het bureau Latour heeft zondag 14 mei de 29-jarige F.T. opgespoord en op zijn woonadres aangehouden.

De 53-jarige B.J. had op 14 september 2022 aangifte tegen de verdachte F.T, nadat hij vermoedde dat de man zijn auto had gestolen. Volgens  de aangever had hij zijn auto ter reparatie gebracht voor de vader van F.T., die kort daarna is overleden. Toen hij het adres van de overledene aandeed om zijn auto op te halen, kreeg hij van de zoon te horen, dat hij niets afwist van de auto en dat die nergens op dat adres te bespeuren was.

De man keerde terug naar huis, waarna hij voor zijn werk naar het binnenland vertrok. Na enige tijd ging hij naar een sloperij te Paramaribo om te zoeken naar een onderdeel van een machine en stond versteld, toen hij de voorbumper met kentekenplaat en achterklep van zijn auto daar aantrof. Bij hem rees toen het vermoeden, dat zijn ter  reparatie afgestane auto, na het overlijden van de reparateur, door de zoon F.T. is doorverkocht aan de sloperij.

Na de aangifte stelden de agenten naderhand een onderzoek in en kregen van het sloopbedrijf een adres door waar de vermoedelijke verkoper tevens verdachte woonachtig moest zijn. Deze werd vervolgens opgespoord en op 14 mei ter plekke aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Na te zijn voorgeleid is de verdachte F.T. na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie ingesloten.

error: Kopiëren mag niet!