KKF informeert samenleving over Wet Collectieve Rechten Inheemse en Tribale volken

Middels een paginagrote advertentie in lokale dagbladen is de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) bezig de samenleving te informeren over de inhoud van de conceptwet Collectieve Rechten Inheemse en Tribale volken. De KKF zegt de afgelopen week zowel de uitvoerende macht door tussenkomst van de president en de uitvoerende macht door tussenkomst van de voorzitter van de Assemblee te hebben aangeschreven over de conceptwet “Grondenrechten voor Inheemsen en Tribalen”.  

De communicatie betreft het kenbaar maken van zijn bezorgdheid, dat de samenleving onvoldoende is geïnformeerd over de ingrijpende artikelen in de wet en welke voor de hele samenleving van invloed zal zijn op hun bestaan en als gelijkwaardigheid als burger.

Volgens de bedrijven- en ondernemersorganisatie zijn er voldoende redenen die de uitvoering van vonnissen en verdragen niet tot een automatisme maken “en wij zelf verantwoordelijk zijn voor waarborgen van onze natie”. 

De in de wet voorgestelde rechten druisen in tegen fundamentele aspecten van de samenleving en zijn ondermijnend voor het behoud van een saamhorige maatschappij. Daarnaast doet de wet volgens de KKF  een absolute inbreuk op de één en ondeelbaarheid van de natie, alsook het bezit en de aanwending van de natuurlijke hulpbronnen voor de ontwikkeling van het land in het geheel en de burgers in het algemeen. 

De KKF vindt daarom ,dat de samenleving eerst afdoende wordt geïnformeerd over de inhoud van de conceptwet, alsook nadere afstemming wordt gepleegd met de gemeenschappen die het onderwerp zijn van de wet.

 Goed laten informeren

De paginagrote advertentie in de lokale dagbladen betreft een uittreksel van de conceptwet, alsook delen van het document waar de KKF op basis van de reguliere consultatie over op handen zijnde wetgeving, is gevraagd zijn inzichten en voorstellen aan te dragen.

De rode draad door het wetsconcept is volgens de KKF de drang naar bescherming van have en goed, cultuur en kennis, het toekennen van rechten voor economische en daarmee persoonlijke ontwikkeling. 

“Al deze elementen zijn reeds vervat in zowel de Grondwet als overige wet- en regelgeving. Het is een feit, dat handhaving van vigerende ordenende en beschermende regels te wensen overlaat en daar absolute verbetering in moet zijn. Dat geldt voor de hele samenleving en rechtvaardigt niet dat delen van de samenleving om welke moverende reden van nationale en internationale aard dan ook, zonder meer bijzondere rechten moeten worden toegekend, die juist een disbalans in onze samenleving teweeg zullen brengen”, aldus stelt de KKF in de advertentie. 

Benadrukt wordt, dat de KKF gelijkheid en gelijkwaardigheid van elke burger voorstaat, alsmede het respecteren van de Grondwet. Het vraagt de samenleving elkaar, en ook de KKF, niet zonder meer na te praten, maar zich goed te laten informeren over beide vertrekpunten van zowel de inheemse en tribale volken, als van de overige burgers.

SS

error: Kopiëren mag niet!