Passagiers luchtvaartmaatschappijen moeten beschermd worden

Het is een algemeen gegeven, dat luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld zich niet houden aan hun afspraken met de passagiers. Vertragingen en ook annuleringen van vluchten benadelen passagiers. Na de melding mogen zij bekijken hoe verder te gaan met hun mogelijke afspraken en verplichtingen elders.

Luchtvaartmaatschappijen in Suriname zijn niet verplicht om passagiers te compenseren die te laat vertrokken zijn. Hoewel dit vervelend is voor passagiers, hebben luchtvaartmaatschappijen geen verplichting om hen te compenseren.

De Europese Unie heeft een aantal regels opgesteld voor het compenseren van passagiers voor vertraagde vluchten. Deze regels gelden voor luchtvaartmaatschappijen binnen de Europese Unie. Als een vlucht meer dan drie uur vertraagd is, hebben passagiers recht op een compensatie van de luchtvaartmaatschappij. Het bedrag dat de passagiers krijgen als compensatie is afhankelijk van de afstand van de vlucht. Passagiers hebben ook recht op vergoedingen voor verloren bagage en vergoedingen voor verblijfkosten als hun vlucht meer dan vijf uur vertraagd is.

Het is voor luchtvaartmaatschappijen die onder de Europese Unie vallen verplicht om zich aan de regels te houden.

Het is raadzaam dat Suriname ook regels invoert ter bescherming van passagiers van luchtvaartmaatschappijen die vanuit Surinaams grondgebied vertrekken. Dit zal ervoor zorgen, dat de maatschappijen beter hun schema’s gaan uitvoeren, aangezien ze ook verantwoordelijk gesteld kunnen worden en ook financiële schade kunnen leiden.

Hoewel het niet verplicht is voor luchtvaartmaatschappijen in Suriname om passagiers te compenseren, kan een dergelijke wetgeving helpen om de rechten van passagiers te beschermen. Het is belangrijk dat passagiers weten wat hun rechten zijn als het gaat om het claimen van compensatie als hun vlucht vertraagd is.

Binnen de VS wordt nu ook de discussie op gang gebracht voor alle vluchten vanaf Amerikaans grondgebied. Als dit in werking zal treden, zullen ook de Surinaamse luchtvaartmaatschappijen zich hieraan moeten houden.

error: Kopiëren mag niet!