DNA-lid Tarnadi hekelt “jachtseizoen” op gronden in Coronie

Het Assembleelid Remie Tarnadi (NDP) heeft vorige week tijdens de openbare vergadering van het parlement gesproken over  “jachtseizoen” op gronden die ook in zijn district Coronie schijnt te zijn begonnen. Hij wil van de minister van Gorndbeleid en Bosbeheer, GBB, weten of het waar is, dat in het Coppenamegebied grote lappen grond zijn aangevraagd en uitgegeven aan individuen. 

Het kan niet zo zijn, dat grote lappen grond worden uitgegeven terwijl er nog veel meer belangstellenden en behoeftigen zijn. Nog minder is hij het ermee eens wanneer aanvragers c.q Coronianen worden gebruikt als dekmantel en stromannen om aan grote lappen grond te komen. Er zou volgens Tarnadi zelfs een naam zijn genoemd van een Assembleelidvan de coalitie. 

De parlementariër doet een beroep op de minister van GBB om voorkeur te geven aan de afhandeling van lopende aanvragen waarop belanghebbenden reeds lang wachten, en ter voorkoming van allerlei fricties en problemen van dubbele gronduitgiftes. Dit was het geval bij de laatste uitreiking van grondbeschikkingen in Coronie. 

Tarnadi zegt het beroep aan de minister te doen tegen de achtergrond van het steeds schaarser worden van domeingrond in Coronie. Hij zegt alle Surinamers een stuk grond te gunnen waar ze recht op hebben. Maar, het kan niet zo zijn dat na uitgifte van de gronden ermee wordt gespeculeerd of dat ze voor andere doeleinden worden gebruikt dan waarvoor ze zijn uitgegeven. Hij is er helemaal voorstander van, dat jongeren in aanmerking komen voor een stuk landbouwgrond, maar hij zegt gekant te zijn tegen de uitgifte van grote lappen grond aan individuen.

SS

error: Kopiëren mag niet!