Discussieavond Werkgroep Volksgezondheid van het JAPIN: ‘Prioriteiten in crisis gezondheidszorg’

Het is binnen de Surinaamse samenleving geen geheim, dat de gezondheidszorg in ons land op dit moment wankel staat. En als de gezondheidszorg in een land niet optimaal draait, dan zit daar een groot gevaar in, welke van invloed kan zijn op elke burger. Van het gebrek aan faciliteiten, het wegtrekken van medisch personeel, tot het tekort aan medicijnen, er kan een hele opsomming worden gemaakt van zaken die momenteel niet goed gaan binnen deze belangrijke sector.

Echter kunnen niet alle problemen ook tegelijk worden aangepakt, omdat de financiële middelen ontbreken, in combinatie met onze zwakke economie. Met alle uitdagingen zal er echter toch moeten worden gezocht naar een middenweg om de problemen aan te pakken, omdat zij niet vanzelf zullen verdwijnen.

Ook de Nationale Partij Suriname onderkent dat er een dringende behoefte is aan de aanpak van zaken, willen wij verbeteringen doorvoeren binnen onze gezondheidszorg, om deze weer optimaal te laten draaien.
De werkgroep Volksgezondheid van het Johan Adolf Pengel Wetenschappelijk Instituut, JAPIN, heeft daarom gemeend om op donderdag 18 mei een openbare discussieavond te houden met als titel: “Prioriteiten in de crisis van de gezondheidszorg.”

De inleiders zijn drs. Jerrel Pawiroredjo, oogarts, hoofd van het Suriname Eye Care Centre en ondervoorzitter van de Nationale Partij Suriname en dr. R. Brohim, arts en momenteel lid van de Raad van Commissarissen van het Academisch Ziekenhuis (AZP).

Drs. Pawiroredjo zal het tijdens zijn presentatie hebben over het verkiezingsprogramma VGZ NPS en de huidige staat van de gezondheidszorg, terwijl dr. Brohim zal ingaan op huidige prioriteiten in de gezondheidszorg en de relatie naar het herstelplan gezondheidszorg van de overheid.

Ter versterking van de discussie zijn er twee panelleden, te weten dr. Walther Jap Tjoen San, arts en cardioloog en Angele Kumbangsila, directrice van het COVAB. Ook zij zullen tijdens de discussieavond hun bijdrage leveren door middels een statement in te gaan op zaken die belicht zullen worden door beide inleiders.

De discussieavond bij de NPS begint donderdag 18 mei om 19.00 uur te Grun Dyari aan de Johan Adolf Pengelstraat 77. Zoals bij elke discussieavond van de NPS is een ieder van harte welkom en zal men in de gelegenheid zijn om vragen te stellen of eventueel opmerkingen te maken.

error: Kopiëren mag niet!