“Het is een dilemma: Brood of groenten?”

Het verhaal over dure producten is al achterhaald. De prijzen van producten zijn moordend voor vele individuen en gezinnen. Ook voor studenten is het leven soms onbetaalbaar de laatste tijd. 

Groentenprijzen hoog

“De prijzen van groenten zijn heel hoog en ik kan het me niet permitteren om groenten te kopen”, zegt Aminda, een studenten van 24 jaar. Ze is in gesprek geweest met de redactie van Dagblad Suriname over de dagelijkse aanschaf van groenten en fruit. Ze geeft in het gesprek te kennen, dat het enige fruit dat ze nuttigt fruit uit blikjes is. De natuurlijke vruchten ziet ze wel, maar kan ze zich niet permitteren. “Een appeltje kan nog door de beugel”, zegt ze. 

Keuze tussen een gezonde leefstijl en een makkelijke oplossing

De keuze tussen brood en groenten is voor haar het pijnlijkst, maar groenten kun je volgens haar niet verpakken en brengen naar het werk. Dus ze kiest eerder voor een broodje. Over het beleg heeft ze niet gesproken. Ze geeft aan, dat er vaak momenten zijn dat ze gewoon wat boter smeert op haar brood en ervan geniet. 

Ze staat ook stil bij het feit, dat ze moet kiezen tussen een gezonde levensstijl en een makkelijkere oplossing in de ochtend. Dit terwijl ze zich ervan bewust is dat groenten belangrijk en gezond zijn. 

Oplossing 

De redactie heeft zeker ook geprobeerd te achterhalen hoe ze denkt dat ze door deze moeilijke tijden heen zal gaan en ze geeft aan, dat ze er alles aan doet, om tenminste een keer in de week groenten en fruit te eten. Ook heeft ze een gezondere levensstijl aangenomen en ze voorkomt daardoor al vaak ziek te worden en ze bouwt daardoor haar weerstand op.

error: Kopiëren mag niet!