67-jarige Hendrik: “Het appen en videocall geven mij al problemen”

Enkel senioren burgers zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij er niet echt van houden om zich bezig te houden met social media. “Ook het appen en videocall geven mij al problemen”, zegt Hendrik. Hij is 67 jaar en zegt dat hij liever thuis zit en zijn platenspeler afspeelt, dan op social media gaat.

“Ik luister naar mijn golden oldies en probeer mij zo minder te stressen van al het gebeuren in het land. De prijzen van producten en van vaste lasten spelen al een rol voor mijn gezondheid en als ik me bezig ga houden met social media dan kan het erger aflopen”, aldus Hendrik.

“Mijn vriend is er wel goed in en mijn kleinkinderen en over kleinkinderen, zij zeggen dat je ook veel kan lezen, zien en weten, maar niet voor mij hoor. Het heeft zijn goede kanten, maar laat je vaak genoeg ook afvragen van wat er met de mensen in het land gebeurt. Mijn kinderen komen mij zien, bellen mij dus ik ben goed.”

Een ander man geeft aan, dat hij wel social media gebruikt, maar vooral  het nieuws volgt. “De andere dingen interesseren mij helemaal niet, ik zie me niet TikTok en/of dansen op een lied, ook interesseren al de nieuwe dingen die te maken hebben met social media niet.  Ik maak ook gebruik van Whatsapp, maar doe alleen videocall om mijn zusje en broer te spreken, maar voor de rest ben ik heel rustig. Ik ben op een bepaalde leeftijd waarbij ik alles rustig aan moet nemen en minder moet stressen.”

Urb, die ook van een bepaalde leeftijd is, heeft een andere ervaring met  social media. Hij zegt, dat je op social media veel dingen kan ontdekken en je komt zo ook in contact met veel meer mensen uit andere landen. Je kan ook andere talen leren spreken. Ik ben oud, maar je bent nooit te oud om te leren. Aan de ene kant gaat lezen nu een beetje moeilijk voor mij, maar beeldmateriaal helpt veel”, zegt Urb.

“Ik heb via social media ook enkele families leren kennen waarvan ik niets wist. Het houdt mij ook bezig, want activiteiten zijn er ook niet voor ons als mensen van een bepaalde leeftijd. Je kan ook niet vrij over straat en ook niet echt een wandeling nemen, dus ik houd mij op zo een manier bezig.”

TM  

error: Kopiëren mag niet!