Prostitutie in Suriname nog steeds niet legaal

Hoewel prostitutie in veel landen is gelegaliseerd, is het nog steeds een schimmig onderwerp in Suriname. Niet alleen is het illegaal, maar het is ook een gevoelig onderwerp binnen de Surinaamse cultuur. Het is een gevoelig onderwerp vanwege de religieuze en culturele overtuigingen die verbonden zijn aan prostitutie en het stigma dat hiermee gepaard gaat.

Hoewel de Surinaamse regering heeft geprobeerd prostitutie tegen te gaan, heeft het geen effect gehad. Er is een grote groep die afhankelijk is van prostitutie als bron van inkomsten. Ondanks de illegale status, is prostitutie nog steeds een veelvoorkomend verschijnsel in de steden en dorpen in het land. 

Legalisatie van prostitutie is een controversieel onderwerp. Sommigen delen de mening, dat legalisatie zou betekenen dat prostituees juridische bescherming zullen genieten en onder andere niet meer bang hoeven te zijn voor mishandeling of arrestatie, maar bijvoorbeeld ook gewoon in hun business zaken kunnen doen. Ook zou legalisatie het probleem van seksuele verspreiding van ziekten helpen tegen te gaan, omdat prostituees dan regelmatig medische controles zouden kunnen ondergaan. 

Een andere groep deelt de mening dat het legaliseren betekent dat prostitutie gestimuleerd wordt. 

Hoewel legalisatie dus voordelen kan bieden, is het niet waarschijnlijk dat het in de nabije toekomst in Suriname zal gebeuren. Prostitutie is nog steeds een gevoelig onderwerp in Suriname en de regering lijkt niet van plan te zijn om wetgeving te ontwikkelen. 

Om de huidige situatie te veranderen, is meer openheid en dialoog nodig over dit onderwerp. Alleen op deze manier kan er een oplossing worden gevonden voor het probleem van prostitutie in Suriname.

DA

error: Kopiëren mag niet!