Geen genade voor zoon die vader meermalen heeft mishandeld

Kantonrechter Danielle Karamatali had donderdag geen genade met Ramdas die al jaren zijn vader terroriseert. De vader die dit alles beu was, vroeg een beschermingsbevel aan en kreeg die ook. Ramdas mag niet meer in de buurt van de vader komen. De vader kreeg echter medelijden met Ramdas, omdat hij nergens een verblijf had en bood hem een hangmat aan om op het balkon te slapen. Ook hiermee was Ramdas niet tevreden en bleef zijn vader molesteren. 

Op de dag van de aanhouding vroeg hij zijn vader naar de sleutels van diens slaapkamer. De vader zei niet te weten waar die waren. Hij heeft de vader toen uitgescholden en de shutters van een raam kapotgeslagen. Hij bracht de vader klappen toe en deed hierbij bedreigende uitlatingen. De vader belde snel voor hulp naar zijn dochter. De dochter was er binnen 5 minuten en de verdachte zei tegen zijn zus, dat als zij 5 minuten later was gekomen hij de vader zou hebben gedood. Dit werd ook gehoord door een tante die samen met de zus was. 

Ramdas ontkent al deze feiten. De rechter hield hem de verklaringen van een buurtbewoner voor. Zij woont al meer dan 10 jaar in de straat en hoort steeds Ramdas en de vader vechten met elkaar. Dit is allemaal begonnen na de dood van de moeder van Ramdas.

Het Openbaar Ministerie achtte de ten laste gelegde feiten bewezen en voerde aan, dat een kind respect behoort te hebben voor zijn ouders en eiste een gevangenisstraf van 12 maanden geheel onvoorwaardelijk. Rechter Karamatali zag geen enkele reden om af te wijken van de strafmaat en vonniste conform de eis.

error: Kopiëren mag niet!