’s Lands Hospitaal neemt drie modern ingerichte zorgafdelingen in gebruik

Het ’s Lands Hospitaal heeft donderdag 11 mei drie modern ingerichte zorgafdelingen in gebruik genomen: de gerenoveerde operatiekamers, de Neonatale High Care Unit en de Endoscopie Unit. President Chandrikapersad Santokhi kreeg bij de ingebruikname een rondleiding door deze afdelingen. Hij is ingenomen, dat het ziekenhuis met eigen inzet en grotendeels eigen middelen de investering heeft gepleegd.

President Santokhi stond stil bij de activiteiten op het gebied van de gezondheidszorg in Suriname, waaronder de ingebruikname van RGD-poliklinieken en het Eye Center en Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het staatshoofd zei verder onder andere, dat de financiële rechtspositie van zorgmedewerkers hoog op de agenda van de regering staat en zij zal er alles aan zal doen om medisch kader te behouden.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid sprak van een mijlpaal die gekoesterd moet worden. 

Zowel ziekenhuisdirecteur Dayasankar Mathoera als medisch directrice Soenita Nannan Panday-Gopisingh gaven een presentatie van de projecten. Het renovatieproject is volledig door ’s Lands Hospitaal gefinancierd met uitzondering van een donatie van Finabank. Voor de Neonatale High Care Unit had het ministerie van Financiën en Planning een projectaanvraag ten bedrage van USD 521.000 goedgekeurd, terwijl er financiële en materiele ondersteuning is geweest van een reeks bedrijven c.q. donoren. Ten aanzien van de Endoscopie Unit was er onder meer een bedrag van USD 10.000, gedoneerd door Zuid-Korea, beschikbaar voor de endoscopietoren en endoscoop. 

error: Kopiëren mag niet!