Nicaragua vergelijkt de westerse houding ten opzichte van Rusland met het nazisme

  De Nicaraguaanse minister van Buitenlandse Zaken, Denis Moncada, zei dat de westerse houding ten opzichte van Rusland vergelijkbaar is met die van het nazisme, en sprak zijn bewondering en respect uit voor de verdedigers van Rusland die hun leven op het spel zetten om het land van het nazisme te bevrijden. Hij zei ook dat het Westen, geleid door de VS, doorgaat met het uitvoeren van illegale aanvallen, blokkades en sancties tegen Rusland.
“78 jaar zijn verstreken sinds de heroïsche strijd van de Grote Patriottische Oorlog, en de Russische zusterfederatie blijft het slachtoffer van de agressie van de westerse mogendheden, ondergeschikt aan de Amerikaanse regering”, zei Moncada in een toespraak ter gelegenheid van de 78e verjaardag van de overwinning van Rusland op nazi-Duitsland, die wordt herdacht .

Hij zei dat het Westen, onder leiding van de VS, “doorgaat met het uitvoeren van criminele aanvallen, blokkades, illegale sancties en inmenging in hun interne aangelegenheden.”

“Rusland staat standvastig, verzet zich en verdedigt zijn soevereiniteit, waardigheid, vrede, vrijheid en veiligheid”, benadrukte hij.

error: Kopiëren mag niet!