MISDAAD
Amerikaanse massale schietpartij
DOOR DUNCAN MIL

May 10, 2023 – In de VS zijn tot nu toe meer massamoorden gepleegd dan in enig ander jaar sinds 2006. Gedreven door wapengeweld zijn 115 mensen omgekomen bij 22 massale schietpartijen — gemiddeld één massamoord per zes dagen.

De FBI definieert massamoorden als incidenten waarbij vier of meer slachtoffers, de aanvaller niet meegerekend, binnen 24 uur worden gedood. De meeste massamoorden zijn massale schietpartijen.

Een schutter doodde acht mensen – onder wie twee basisschoolleerlingen – tijdens de dodelijke aanval van zaterdag (6 mei 2023) op Allen Premium Outlets, een bruisend winkelcentrum in de welvarende buitenwijk Allen in Dallas.

De schutter, vermoedelijk alleen gehandeld, werd ter plekke gedood door een politieagent, aldus de autoriteiten. De aanslag in Allen, Texas is de op een na dodelijkste Amerikaanse massale schietpartij van het jaar.

De VS maken gewoonlijk ongeveer zes massamoorden per jaar mee op openbare plaatsen, waarvan 13 in 2021 het hoogste aantal ooit in één jaar. In 2023 waren er al spraakmakende massale schietpartijen in Californië, Kentucky en Tennessee, waarbij 115 mensen om het leven kwamen.

error: Kopiëren mag niet!