Wang ernstig bezorgd over alsmaar toenemende geweldscriminaliteit en winkeldiefstallen

Jogi wil herziening wapenvergunningen beleid

Het Assembleelid Chuanrui Wang (VHP) maakt zich ernstig zorgen over de alsmaar toenemende geweldscriminaliteit in het land en winkeldiefstallen waar ondernemers dagelijks in toenemende mate mee te maken krijgen. Deze situatie creëert niet alleen angst bij de burgerij en ondernemers, maar is ook niet goed voor het imago van het land met het oog op toerisme en investeringen. Ondernemers voelen zich steeds meer onveilig. 

Het Assembleelid pleit voor trainingen van ondernemers in wapengebruik om zichzelf en hun gezin te kunnen beschermen. Zijn fractiegenoot Mahinder Jogi (VHP) geeft de regering in het verlengde hiervan in overweging om het vuurwapen vergunningenbeleid te herzien, en ondernemers in de gelegenheid te stellen een vuurwapenvergunning aan te vragen. 

Evenals zijn collega Wang vindt Jogi, dat ondernemers zichzelf en hun gezinnen moeten kunnen beschermen. Wang en Jogi spraken maandag tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee.

Geen ondersteuning van overheid 

Wang zei, dat het opvallend is dat de daders van geweldsberovingen steeds meer van jonge leeftijd zijn. Hij is er voorstander van dat in de jeugd wordt geïnvesteerd en dat ze de nodige ondersteuning geboden wordt, zodat ze op de juiste pad blijft. Over een BAVP-training (Buitengewoon Agent van Politie) die op initiatief van een groep ondernemers recentelijk is verzorgd, wil het Assembleelid weten of er een vervolgtraining zal komen. Het initiatief voor de BAVP-trainng voor ondernemers kwam kort na de ongeregeldheden van 17 februari, waarbij tal van winkelzaken in de binnenstad leeg zijn geplunderd en of vernield. Het bedrijfsleven heeft enorm veel financiële schade geleden als gevolg daarvan.

De regering heeft beloofd dat er een evaluatie zou komen en dat er gekeken zou worden op welke manier het bedrijfsleven ondersteund kan worden. Nu drie maanden later hebben de ondernemers niets meer vernomen van de overheid. Dat vele van de winkelzaken weer de deuren hebben geopend is volgens Wang niet zomaar. Er is daarmee grote investeringen mee gemoeid gegaan. De ondernemers zouden tegemoet worden gekomen in de kosten. Ook zou gekeken worden naar ondersteuning via belastingverlichting.

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie zou met de ondernemers hierover rond de tafel zitten. Deze bespreking heeft nog steeds niet plaatsgevonden. Het is ook de vraag of die nog gaat komen.

SS

error: Kopiëren mag niet!