Sadi beklaagt zich over uitblijven uitgifte grond voor begraafplaats Tamanredjo

Het NDP-Assembleelid Ann Sadi heeft maandag tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee haar beklag gedaan over het uitblijven van de uitgifte van een grondbeschikking ten behoeve van een algemene begraafplaats te Tamanredjo in het district Commewijne.

Ze zegt al meer dan drie jaar achter de districtscommissaris aan te zitten voor de uitgifte van de grondbeschikking, maar tot nog toe zonder resultaat. De zaak is volgens haar voor de gemeenschap van Tamanredjo en wijde omgeving heel dringend, omdat de huidige algemene begraafplaats reeds helemaal vol is.  

Het stukje grond waar de nieuwe algemene begraafplaats komt is door plaatselijk belangengroepen van Tamanredjo en omgeving al  klaargemaakt. Er is zelfs met ondersteuning van lokale ondernemers een aula gebouwd. Er is reeds een beheersgroep samengesteld met daarin vertegenwoordigers van de lokale bevolking en van de lokale hindoe- en mosliemgemeenten.

Sadi vraagt zich af wanneer de overheid over zal gaan tot uitgifte van de grondbeschikking. “Of wacht men ermee tot vlak voor de verkiezingen”, vraagt de volksvertegenwoordigster zich af.

SS

error: Kopiëren mag niet!