17-jarige tienermoder: “Ik probeer mijn best te doen”

Enkel tienermoeders geven tijdens een gesprek met Dagblad Surinane , dat het nu moeilijker is voor ze. “Tienermoeder zijn in deze moeilijke tijd werkt niet”, zegt een 17-jarig meisje. Zij woont met haar moeder en werkt om haar dochtertje van een jaar toch het beste te bieden. “Ik heb helemaal niet gedacht aan kinderen. Ik dacht aan school en genieten, maar een kind op zo een leeftijd was wel een verrassing. Ik was verliefd en dacht niet verder. Ik heb alle waarschuwingen van mijn ouders genegeerd en gedaan wat ik wilde en dit is het eindresultaat”, zegt de tienermoeder.

“Van mijn ouders mocht ik wel een vriend hebben, maar moest mijn verstand ten allen tijde gebruiken. Nu zit ik met een kind van wie ik heel veel hou, maar zonder ondersteuning van de vader. Mijn meisje haar oma komt wel opdagen, maar kan ook niet altijd wat betekenen voor mijn kind. Mijn ouders deden alles en doen ook nog alles voor mij, maar het werd tijd dat ik ook wat ga betekenen”, zegt de tienermoeder. “Ik werk, verdien niet veel, maar probeer te doen wat ik kan. Ik help met het betalen van de huur en voeding in huis en koop ook het een en ander voor mijn meisje. Het is heel moeilijk, dankzij de prijzen. Ik heb aan het eind de school moeten laten en ben nu op zoek naar een tweede baan. Spullen voor mijn kind zijn duurder geworden en mijn ouders komen niet uit. Ik moet iets meer betekenen voor mijn kind, ouders en mezelf, dus hoop dat het mij lukt.”

Een andere tienermoeder zegt, dat zij helaas op het financieel gedeelte niets kan betekenen. Zij is 18 jaar en heeft één jongen die drie jaar wordt. “Ik woon met mijn vriend en het is heel moeilijk, ik werk niet en mijn vriend zit momenteel ook zonder werk. Mijn moeder, zus, tante en schoonmoeder ondersteunen ons. Mijn vriend doet enkel klusjes hier en daar om toch wat te verdienen, maar kan ook niet lang werken vanwege een verkeersongeval een jaar geleden. Ik kijk en blijf uitkijken naar een baan in de buurt bij mij. Door het ongeval ga ik alleen veel kunnen betekenen. Ik hoop dat de situatie verandert, want op zo een manier  redden velen het niet.

(Foto: ter illustratie)”

TM

error: Kopiëren mag niet!